Oud-eredivsietrainer Hans de Koning nieuwe trainer ZAP

advertentie

BREEZAND – Circa 3 weken na het vertrek van trainer Sem Wokke en looptrainer Bertus Zwart heeft ZAP voetbal de technische staf weer compleet.

In 2005 zou Hans de Koning de nieuwe trainer van ZAP worden. Vlak voor de start van de competitie meldde zich Top Oss en logischerwijs veranderden de plannen van de Koning. Echter, wel onder de voorwaarde dat als hij in de toekomst ooit nog iets voor ZAP zou kunnen betekenen, hij dit zou goedmaken”.

Mark de Vries

Ruim 12 jaar later komt de inmiddels 58 jarige de Koning deze belofte gedaan aan ZAP na. “Een man een man, een woord een woord” en ik stel mijn kennis en kunde graag beschikbaar aan ZAP. Samen met Mark de Vries gaan ze er wat moois van maken. Mark heeft gevoetbald bij Cambuur, Heerenveen, Leeds United en Leicester en met de noodzakelijke trainersdiploma’s op zak is het voor hem nu een kwestie van heel veel ervaring op doen in de trainerswereld”. Van wie kan hij de fijne kneepjes van het trainersvak beter leren dan van de Koning.

Ervaring

Met ruim 25 jaar aan ervaring opgedaan bij o.a. AZ, Volendam, Go Ahead en als laatste club RKC heeft de Koning een schat aan ervaring die hij graag wil overbrengen aan de Vries. Natuurlijk allemaal tot het moment dat er zich een nieuwe profclub meldt; dat lijkt mij niet meer dan logisch. Daarnaast is Mario van der Hert aangetrokken als selectietrainer en tevens als coach van ZAP 2. Een combinatie van ervaring en jeugdig elan moeten het mooie seizoen 17/18 van ZAP een vervolg gaan geven nadat het eerste vorig jaar promoveerde naar de 2e klasse KNVB en het 2e elftal tot op de laatste dag mee-streed om promotie.

advertentie