Orgeltochten Noord-Holland bezoekt Nieuwe Niedorp, Winkel en Kolhorn

advertentie

HOLLANDS KROON – Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland! Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland.

De tweede serie concerten is op zaterdag 21 juli a.s. in Nieuwe Niedorp, Winkel en Kolhorn onder leiding van organist Willem Poot. Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tocht door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken.

Op vier zaterdagen voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. Iedere tocht biedt klassieke ingrediënten: kwalitatief goede muziekprogramma’s, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken.
Het programma van de Orgeltochten in Noord-Holland brengt de orgelliefhebber komende zomer ook naar Zuid-en Noord Scharwoude, Oudkarspel, Blaricum, Laren, Naarden en Zaandam. Het volledige programma met de te bezoeken kerken is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl

Het programma van de orgeltocht in Nieuwe Niedorp, Winkel en Kolhorn op zaterdag 21 juli a.s.: orgeltocht met organist Willem Poot.

10.30 uur · Nieuwe Niedorp · O.L.V Onbevlekt Ontvangen · Paadje 24 · Lindsen, 1836
12.00 uur · Winkel · Lucaskerk · Dorpsstraat 177 · Knipscheer, 1862
14.30 uur · Kolhorn · Laurenskerk · Kerkepad 1-3 · Anoniem, ca. 1725 / J.C. Smit 1754

Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf. De aanvangtijd is 10.30 uur. Deelname is € 15,- p.p. inclusief programma, exclusief lunchkosten. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl

advertentie