Opvallend karretje over Wieringen

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Foto: Karina met de Vespa.

HIPPOLYTUSHOEF – Misschien heeft u hem al eens zien rijden. Een klein rood wagentje wat zich voornamelijk ophoudt op plaatsen waar meerdere mensen bij elkaar komen.

Dit heeft uiteraard een reden en die reden is dat er met dit wagentje vis wordt uitgevent. Bert Mulder van de Wieringervishandel  gebruikt dit wagentje voornamelijk om zijn bedrijf te promoten.

Bert heeft als hobby het in-en verkopen van verse vis. Ook voor het roken van vis draait hij zijn hand niet om en zo werd zijn hobby als maar meer. Bert;  “Je kunt bij mij bestellen op woensdag en donderdag en dan koop ik het vrijdag vers in op de visafslag. Later lever ik het eventueel bij de klanten thuis af”.

Vorig jaar kwam hij toevallig op het spoor van een leuk karretje dat door een man uit Vlaardingen werd aangeboden. Het is een Vespa uit Italië. Voor de kenners, het is een Piaggio Ape 50 uit 1990 en reed in Portugal rond met gasflessen. In 2010 is hij geïmporteerd naar Nederland.

Daar de verkoper het karretje niet helemaal correct had onderhouden heeft Bert nog heel wat moeten sleutelen om hem weer aan de praat te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt en kan hij heerlijk met het karretje rondrijden om zo zijn bedrijf te promoten.

Volgens Bert heeft het karretje behoorlijk wat bekijks. “Waar je ook komt, iedereen moet hem even bekijken en het liefst er mee op de foto”, aldus een trots Bert Mulder.

Hij gebruikt hem voornamelijk dus voor promotie en hij rijdt er zijn bestellingen mee rond en dan voornamelijk over Wieringen, Wieringermeer en Anna Paulowna. Daar het een soort brommer is heb je geen rijbewijs nodig en kan ook Karina er mee op pad. 

Meer informatie klik hier.

advertentie