Opruimplicht zwerfafval voor bedrijven

advertentie

HOLLANDS KROON – Zwerfafval; ergert u zich er ook zo aan? Of gooit u achteloos dat lege blikje cola in de berm? Dat laatste hoopt de gemeente Hollands Kroon niet. Zwerfafval is een ergernis voor velen, niet goed voor de natuur en geeft geen visitekaartje voor de omgeving af. Wist je dat bedrijven een opruimplicht hebben als het gaat zwerfafval? Ondernemers moeten dit opruimen binnen een straal van 25 meter rondom hun bedrijf.

Verplicht
Het schoonhouden van de omgeving van een bedrijf is wettelijk verplicht. In juli heeft de gemeente Hollands Kroon  LTO, belangenverenigingen van winkelgebieden en bedrijven geïnformeerd over deze wettelijk opruimplicht. Zij gaan ervan uit dat ondernemers uit eigen beweging hun omgeving schoonhouden van zwerfafval.

25 meter regel
Volgens het activiteitenbesluit uit de wet milieubeheer moeten bedrijven zo vaak als nodig etenswaren, verpakkingen, sport- of spelmaterialen, of andere materialen die uit een bedrijf afkomstig  of daarvoor bestemd zijn, binnen een straal van 25 meter van de inrichting te verwijderen.

advertentie