Opnieuw brandstichting voormalig pand Primalicht Verbindingsweg Wieringerwerf

advertentie

WIERINGERWERF – Rond 15:35 uur vanmiddag constateerde een voorbijganger dat er rook kwam uit een pand aan de verbindingsweg en belde hierop 112. Het bleek te gaan om het voormalig pand van Primalicht aan de Verbindingsweg dat al jaren leeg staat en inmiddels rijp voor de sloop.

Bij het binnentreden door de brandweer werd al snel geconstateerd dat het hier om baldadige brandstichting ging. Het brandje werd snel geblust en de brandweer kon weer retour kazerne. Toevallig is de kazerne gevestigd in hetzelfde gebouw, de voormalige gemeentewerf, en waren zij dus snel ter plaatse. Het is inmiddels al de zoveelste keer dat de brandweer mocht uitrukken naar dit pand.

Het al jaren leegstaande pand heeft een sterke aantrekkingskracht op sommigen om eens binnen te kijken, ondanks dat de gemeente alle openingen met platen hout dichtgetimmerd heeft. Aan de achterkant echter zitten op dit moment twee grote gaten in de muur die zo een twee drie niet te dichten vallen. De kans dat er binnenkort weer brand gesticht wordt is dan ook aanwezig. Tot nu toe is het gelukkig nog goed gegaan zegt de bewoner, die tussen de kazerne en het voormalig Primalicht pand inwoont, maar als er een keertje ’s nachts brand gesticht wordt en de brand niet direct opgemerkt wordt kan het goed fout gaan, met alle gevolgen voor het gezin dat er woont.

advertentie