Opknapbeurt voor Martinuskerk en pastorie

advertentie

’T VELD – Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn. De kerk en pastorie waren nodig aan een nieuw verfje. Het bestuur van de Martinusraad heeft hiervoor contact opgenomen met het plaatselijke schildersbedrijf Groen en deze kwam met het voorstel om er een gezamenlijk project van te maken.

Er werd afgesproken dat Wim Groen alle plaatselijk schildersbedrijven zou benaderen, wat een hele goede zet bleek te zijn. De vier plaatselijke schildersbedrijven gaan gezamenlijk aan de slag, ook het onderhoud aan timmer en loodgieterswerk wordt zo nodig meteen door plaatselijke bedrijfjes aangepakt.

Het streven is dat de stijgers die meteen rondom de pastorie werden neergezet voor de Pinksterfeesten weer kan worden weggehaald en dat na Pinkster de Kerk zelf onderhanden genomen wordt. En het gaat lukken, iedereen zegde meteen hun medewerking toe maar de Martinusraad moest dan wel voor genoeg vrijwilligers zorgen om het schoonmaken en het voorwerk zoals schuren en plamuren zoveel mogelijk voor de schilder uit te doen. En ook dat lijkt te lukken er stonden algauw een aantal vrijwilligers klaar omdat eerste voorwerk aan te pakken.

Het is een behoorlijke klus wat dat betreft maken vele handen lichtwerk en is er voor meerdere vrijwilligers ook altijd genoeg werk te doen. De plaatselijk vak-schilders zijn inmiddels ook volop bezig en het afschilderen van de goot en de eerste kozijnen is ingang gezet. Op de steigers kan iedereen die helpen wil veilig z’n werk doen.

Buiten de ingepakte steigers trekken ook de bedrijfsbusjes nabij de kerk de aandacht dat daar heel wat te gebeurenstaat door zowel vrijwilligers als plaatselijke ondernemers.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie