Open dag Schiet Vereniging Wieringermeer

advertentie

WIERINGERWERF – Op zondag 29 Oktober houdt Schietvereniging Wieringermeer haar jaarlijkse open dag. U bent tussen 13.00-17.00 uur van harte welkom in het verenigings gebouw gelegen aan het bospad bij de velden van voetbalvereniging DWOW.

Hier heeft de vereniging een clubgebouw staan die bestaat uit een kantine en 2 x 10 meter  en 4 x12 meter schietbanen. Op de eerste banen kan staand worden geschoten met pistool, luchtpistool, revolver en karabijn. Op de 12 meter banen kan staand, knielend en liggend geschoten worden met geweer, luchtgeweer en karabijn. Inmiddels is de vereniging begonnen met het aanbouwen van nog 4 schietbanen van 10 meter. De aanbouw is inmiddels wind en water dicht en deze winter worden de banen binnen verder afgebouwd. Door deze aanbouw heeft de vereniging o.a. veel meer les mogelijkheden voor nieuwe leden.

De vereniging heeft ongeveer 70 leden in de leeftijd van 12 tot 80 jaar,  zowel mannen als vrouwen. Er wordt geschoten op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagavonden.  In de maanden november en december is er ook de mogelijkheid om op de zondagochtend te schieten van 11.00 tot 14.00 uur

Door de leden wordt met eigen (pers)lucht wapens en klein kaliber vuurwapens , van het kaliber .22. geschoten. Ook kan men kosteloos schieten met vuur- en luchtwapens van de vereniging.

Als u eens wilt kijken wat de schietsport inhoud en onder begeleiding een paar schoten wilt lossen  bent u van harte welkom op de open dag. Lijkt het u iets dan kunt u vervolgens 3 introductie lessen nemen. Wilt u lid worden, dan wordt u eerst aspirant lid en dient u  een ”eigen verklaring” in te vullen en een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag ) aan te vragen, zodra u deze heeft ontvangen kan het lidmaatschap definitief worden. Kinderen onder de 16 zijn vrijgesteld van het VOG maar dienen wel schriftelijke toestemming van hun ouders te hebben.

Tot het lidmaatschap definitief is mag u alleen schieten met luchtwapens, u doet dit onder begeleiding van 1 van onze 3 gediplomeerde KNSA instructeurs die u de eerste beginselen , en later de fijne kneepjes van de schietsport bijbrengen.  Als u tijdens de vuurproef heeft laten zien dat u redelijk doelgericht , maar vooral veilig kunt schieten  dan kunt u op de clubavonden met verenigings wapens zelfstandig schieten, ook kunt u dan mee gaan doen aan onze competitie of wedstrijden.

Voor verdere informatie ( of indien u niet in staat bent naar de opendag te komen ) kunt u terecht op de website van de vereniging: svdewieringermeer.com en op Facebook.  Ook kunt u contact opnemen met Ronald Hittinger tel nr 06-26334218 of Jaap van der Beek 0227-501332. Het adres van de schietvereniging is Prinses Irenestraat 19C  in Wieringerwerf.

advertentie