Op wie ga jij stemmen? Doe de test op kieskompas

advertentie

HOLLANDS KROON – Over een kleine drie weken, woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus, ditmaal voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Maar welke partij sluit het beste aan bij jouw standpunten? Mediapartner NH Nieuws heeft in samenwerking met de overige regio omroepen en Kieskompas een test ontworpen zodat jij kan ontdekken welke partij het dichtst bij je staat.

Ga naar de website van nhnieuws.kieskompas.nl

Dit doet ‘de provincie’
Net als een gemeente heeft een provincie ook een bestuur, bestaande uit 55 leden in Noord Hollands. Zij bedenken in hoofdlijnen wat er in de provincie moet gebeuren en controleren of de Gedeputeerde Staten (dat is het dagelijks bestuur) dat goed uitvoert. Je kunt het vergelijken met de gemeenteraad die het werk van het college van burgemeester en wethouders stuurt en in de gaten houdt, maar dan op provinciaal niveau.

Dit doet het waterschap
Waterschappen hebben ook een overkoepelende functie (want ja, water stopt nu eenmaal niet bij een gemeentegrens). Zij zorgen ervoor dat het goed gaat met de waterwegen, -planten en dieren in onze regio.

advertentie