Oosters Orthodoxe Paasmuziek Michaëlskerk Oosterland

advertentie

Voor velen is het een traditie geworden: tweede Paasdag naar Oosterland!
Inmiddels vele jaren op rij geeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor een paasconcert op Tweede Paasdag om 19.30 uur in de Michaëlskerk in Wieringen. Ook nu zullen op 17 april a.s. rond de 40 zangers de Oosters-Orthodoxe gezangen in alle gradaties vertolken: zowel de ingetogen liederen uit de Lijdenstijd als de feestelijke uitbundige liturgische gezangen van Pasen.

Ieder jaar presenteert dit krachtige mannenkoor een Paasconcert dat nooit gelijk is aan vorige jaren. Dat Pasen het hoogtepunt is in het kerkelijk jaar van de Oosters-Orthodoxe eredienst, is te merken aan het grote aantal gezangen en bewerkingen dat in de Oosterse kerken door de eeuwen heen is ontstaan. Van eenvoudige  eeuwenoude eenstemmige gezangen, via zeventiende-eeuwse driestemmigheid, tot romantische vierstemmigheid uit de twintigste eeuw. Allen hebben gemeen: juichend het leven vieren!

Het koor brengt een afwisselend programma waarin het Paasfeest in al zijn facetten bezongen wordt. Een feest dat in de Russische traditie ook heden nog volop gevierd wordt. De Russen trekken het Paasfeest (de  opstanding van de Heer) door naar hun dagelijks leven en beschouwen dit als een aanzet tot herstel en vernieuwing van banden met familie, vrienden en buren. En dat mag gevierd worden!   

Het koor heeft afgelopen jaar ook een aantal versies van dezelfde gezangen ingestudeerd. Dat betekent dat u één en hetzelfde gezang op verrassende wijze steeds  anders zult horen klinken. Redenen genoeg om deze Paasmaandag, 17 april a.s., het concert van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor bij te wonen en u door de heldere tenoren en de diepe bassen in Russische sferen te laten meevoeren.

Beleef dit alles 17 april mee in de Michaëlskerk in Oosterland!
Datum:                  17 april 2017
Tijd:                      Kerk open 19.00 uur, Aanvang concert 19.30 uur.
Voor meer info:       www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl
Toegangsprijs:         € 15,00. Inclusief consumptie
Reserveren:            0229-240 636 of hoornsbyzantijns@gmail.com

advertentie