Oorzaak woningbrand De Mering nog niet opgelost

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Op vrijdag 9 juni brak er brand uit in een woning aan De Mering en tot op heden is nog niet bekend wat nu de oorzaak van deze brand is geweest. De politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek.

Wel wordt er aanstaande maandag, de 28e, door bouwbedrijf Hollands Kroon  een begin gemaakt met de renovatie van de galerij en later van de zwaar beschadigde woning.

“Dat het allemaal zo lang duurt heeft te maken met een verzekeringskwestie”, aldus Beter Wonen. “In eerste instantie leek de bewoner niet te zijn verzekerd, maar later toch weer wel. Al met al zijn beide verzekeraars (van Beter Wonen/bewoner) lang met elkaar in conclaaf geweest over de schade”.

Nu deze rond is kan de woning worden opgeknapt. Enkele dagen na de brand is wel een begin gemaakt met het schoonmaken van de galerij. De bewoonster van de getroffen woning verblijft zolang bij een vriend. Of zij in de woning terugkeert is nog niet bekend.

De totale schade van het hele gebeuren loopt in de tienduizenden euro’s. De gederfde huurinkomsten worden door de verzekering gedekt.

advertentie