Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Anna Paulowna – Naast de dagelijkse praktische zorg die veel van mantelzorgers vraagt, kan het gevoel dat zij geen keuze of controle hebben op de situatie behoorlijk benauwend zijn.

In een interactieve bijeenkomst met andere mantelzorgers kijken we naar de persoonlijke situaties, worden we ons bewust van hoe we hiermee omgaan en welke mogelijkheden er zijn die ons ruimte kunnen geven. Daarnaast hoort de mantelzorger de ervaringen en tips van anderen en krijgt hij/zij informatie en nieuws die voor de mantelzorger belangrijk kan zijn.

Mantelzorgers uit Hollands Kroon worden bij deze van harte uitgenodigd om 14 december van 13.30 – 15.00 uur in gesprek te gaan met elkaar in Wijksteunpunt Keijzershoff, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna. Er zijn verder geen kosten aan verbonden, maar wel even aanmelden. Misschien tot ziens!

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Op onze website www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Het mantelzorg verhalenboek is uit!

Het aantal mantelzorgers in Nederland is hoog en dit zal alleen nog maar toenemen. Mantelzorgers hebben gemeen dat ze allen langdurig zorgen voor een naaste, maar achter elke mantelzorger zit weer een ander verhaal. Het Mantelzorgcentrum bundelde deze verhalen.

Het is een boek geworden van u en voor u. Een boek vol unieke verhalen die de moeite van het vertellen waard zijn. De mantelzorgers geven stuk voor stuk met hun verhaal een inkijkje in hun leven. Ze vertellen voor wie ze zorgen, hoe belastend de zorg kan zijn en waar ze tegenaan lopen. Maar ook hoe ze het beste ervan maken en van het leven blijven genieten.

Het delen van hun verhaal kan andere mantelzorgers helpen. Een mooi verhaal geeft steun, erkenning en herkenning en vaak ook inspiratie om weer door te gaan. Bovendien helpt het ook anderen de wereld van de mantelzorger te begrijpen.

Reden genoeg dus voor het Mantelzorgcentrum alle verhalen te bundelen tot het boek ‘Allemaal Verhalen’. Wij zijn trots dat wij alle mantelzorgers die bij het Mantelzorgcentrum ingeschreven staan een gratis exemplaar kunnen uitdelen. Zij krijgen het boekje vanzelf toegestuurd. Bent u ook mantelzorger in Schagen, Den Helder of Hollands Kroon? Schrijf u dan in!

Wilt u meerdere exemplaren ontvangen of kent u iemand die ook interesse heeft, dan zijn de boekjes eenvoudig bij het Mantelzorgcentrum te bestellen door te bellen of te mailen. Wel vragen wij hiervoor een tegemoetkoming in de kosten van € 5 (inclusief verzendkosten) per boekje. Binnen een week krijgt u het boekje dan toegezonden. 

Voor meer informatie over het Mantelzorgcentrum kunt u bellen (0223-747009) of mailen (info@mantelzorgcentrum.nl). Kijk ook eens op onze website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

advertentie