Onherkenbaar Succes wederom verloren in slecht duel

advertentie

SCHAGEN – Na het collectief falen in de vorige wedstrijd tegen Medemblik moesten de spelers in en tegen Schagen laten zien dat het een eenmalig falen was. Wie van de aanhang daarop rekende moest wederom teleurgesteld naar Wieringen terug reizen.

De vele mutaties mogen niet als excuus worden gebruikt. Stef de Koning, Jeroen Norder, Job van den Esschert en Martijn Lont waren niet inzetbaar maar werden allen vervangen door spelers die ook regelmatig voor het 1e elftal uitkomen.

Doelman Martijn Lont werd vervangen door een uitstekend keepende Freek de Kort. Jammer was het dat hij bij de enige treffer van Schagen evenals een paar verdedigers in de fout ging. Samen met Rick Jansma waren zij de spelers die Schagen van een grotere overwinning afhielden.

Voor de rust ging het op sommige momenten nog wel aardig maar Schagen, ook geen hoogvlieger, waren de spelers bereid meer strijd te leveren. Dat was van een aantal Wieringers lang niet het geval. De persoonlijke duels werden bijna allen verloren.

Natuurlijk speelde het vreselijke kunstgras veld ook een rol. De stuitende ballen zijn haast oncontroleerbaar. Schagen is dat gewend maar dat mag niet als oorzaak worden gebruikt om het verlies te rechtvaardigen.

Het eerste kwartier bleef Succes nog op de been door prima ingrijpen van de Kort. Toch kreeg Succes ook een paar mogelijkheden. Vooral de onzichtbare Kevin de Bruin had moeten scoren vanuit een mooie positie, maar zijn schot ging net naast het doel van keeper Blaauboer. Het spel bleef rommelig van beide kanten met een licht overwicht van Schagen. Kansen deden zich nauwelijks voor.

Na de rust leek het iets beter te gaan. Na een mooie aanval schoot Toine Bugel over en hij bracht Marc van der Kooij in stelling waar hij zelf had moeten schieten. Inmiddels werden Jeroen Metselaar en Bart de Kleine vervangen door Stan Kok en Jay Klaaren. De scheidsrechter gaf geen strafschop waar het er wel een was. Kevin de Bruin werd onderuit geschoffeld door keeper Blaauboer binnen de 16 meter lijn. Een foute beslissing van de verder goed lijdende scheidsrechter.

Met nog 10 minuten op de klok scoorde Schagen het enige doelpunt. Niet door een mooie aanval maar door de genoemde verdediging fout van Succes. Jay Steijn schoot de bal fraai in het doel. 1-0

Een minuut voor het einde mocht Henk Jan Foekema nog opdraven, wat natuurlijk geen enkele zin heeft. Er is voor trainer Wouter Rood nog veel werk aan de winkel. Volgende week speelt Succes tegen Wieringerwaard in Hippolytushoef.

Verslag: Piet Bakker

advertentie