Oeverse afslag heeft weer een veilingklok

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Den Oever – Het heeft Simon Wagemaker, werknemer op de visafslag en werkelijk een jongen met gouden handjes, bloed, zweet en tranen gekost, maar dan heb je ook wat.

De laatstejaars Hbo-student elektrotechniek aan de Hogeschool InHolland heeft voor zijn afstudeerproject zich vast gebeten in het weer laten draaien van de klok. De klok heeft 10 jaar terug voor het laatst dienst gedaan, toen is het hele veilingsysteem vervangen door computers, waardoor men ook op afstand vis kan kopen.

En nu is het dus zover dat er op zaterdag vis wordt geveild met de  bezoekers aan de ZeeVerse Vismarkt! De klok hangt in de hal van de visafslag. De klok is gekoppeld aan een aantal tafels. Doormiddel van drukknopjes op  de tafels kan de klant de klok stil laten zetten op de prijs die zij graag willen geven voor de aangeboden vis.

Het veilen van vis zal een aantal keer per ochtend gebeuren en staat los van  de visverkooptafel. Kom gerust een kijkje nemen en probeer ook eens om de  klok op een bepaalde prijs stil te zetten. Het valt nog niet mee.

De veilingtijden zijn om:

·10.00
·10.20
·10.40
·11.00
·11.20
·11.40

advertentie