Oecumenische viering over Zin in Kunst

advertentie

OOSTERLAND – Zondag 1 juli is iedereen van ver en dichtbij weer van harte welkom bij de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk. Dit keer is het thema “ Zin in kunst” . Of je nu een kunstliefhebber bent of niet, kunst is overal om ons heen. Muziek, beelden, foto’s, schilderijen…
Mooi om naar te kijken of naar te luisteren, maar kunst is meer en doet meer.

Kunst kan je raken tot in je ziel of ook je een spiegel voorhouden en soms stoot kunst ook af en werkt het beeld aanstootgevend of confronterend. Wat het ook is: kunst doet iets met je. Je vindt het mooi of lelijk, het doet je niks of juist heel veel. In deze viering staan we stil bij de ‘ zin’ in kunst en van kunst. Op welke momenten zegt kunst iets over de zin van ons leven? Wanneer wijst het richting en vertelt het je iets waar je wijzer van wordt?
In de vorm van een toneelstuk waarin klei een hoofdrol speelt neemt de werkgroep ons mee op zoek naar de zin in kunst. Een zoektocht in spel, woorden en beelden.
De teksten worden omlijst met mooie muziek, waarin ook de zin in kunst te horen is, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk. Muzikale medewerking wordt verleend door Dries Post, orgel, Annet de Groot, contrabas en Marco Mosk, klarinet.
De viering begint om 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend.

Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot napraten.

Kom kijken, luisteren en ervaren wat zin in kunst voor je betekenen kan.

advertentie