Oecumenische viering Oosterland met wetenschapper als gastspreker

advertentie

OOSTERLAND – Op zondag 3 juni is iedereen van ver en dichtbij van harte welkom in de Michaëlskerk in Oosterland voor de maandelijkse oecumenische viering. Dit keer is wetenschapper Michiel van Elk, universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, te gast.

Hij zal vertellen over zijn onderzoek naar godservaringen. Is er wetenschappelijk bewijs voor de authenticiteit van religieuze ervaringen of zijn deze ervaringen op te wekken in ons brein?

Michiel van Elk deelt de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek met ons in een persoonlijk en bevlogen betoog. Zijn verhaal wordt omlijst met teksten van de werkgroep die deze bijzondere viering voorbereidde. Titel van de viering is “ In gesprek? “

De teksten worden aangevuld met toepasselijke liederen, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk. Het orgel wordt bespeeld door Dries Post. Aanvang: 10.30 uur. Vooraf wordt er ingezongen. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot napraten.

advertentie