Oecumenische viering in Oosterland over Judas

advertentie

Op zondag 2 april staan de deuren van de Michaëlskerk in Oosterland weer open voor iedereen van ver en dichtbij die mee wil vieren, luisteren en zingen bij de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk.
Het jaarthema van 2017 is “ Gevallen helden- mensen met streken” en in de aprilviering, twee weken voor Pasen, is Judas de hoofdpersoon.

Judas, volgeling en vriend van Jezus, die met hem meereisde, lief en leed met hem deelde, maar hem uiteindelijk verraadde en mee-verantwoordelijk werd voor zijn dood. Judas, de man van de Judaspenningen, over wie we al snel ons oordeel klaar hebben. Natuurlijk deugt hij niet; natuurlijk was hij fout, denken we snel. Maar doen we hem daarmee recht of maken we er ons dan te gemakkelijk van af?
De jongerenwerkgroep verdiepte zich bevlogen in zijn leven en zijn mogelijke motieven. Wat maakte dat hij deed wat hij deed? En als je in zijn huid kruipt, is er dan ook ruimte voor mededogen en begrip?
Gaandeweg groeide er een viering die met speelse elementen grote thema’s belicht en waarin de jongeren Judas en Jezus dichtbij brengen in eigentijdse taal.
Een bijzondere belevenis voor jong en oud, waarin teksten en liederen een geheel vormen en ons in de spiegel laten kijken. Voor deze viering werden nieuwe liederen geschreven door de werkgroep, Loes Keijzer en Saskia Helder en Karen Hagg. De liederen worden voor en met de kerkgangers gezongen door het Michaëlskoor en de Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk met Gerard Gerritse, contrabas en Dries Post, orgel.
De viering begint om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur wordt er ingezongen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.
Iedereen is van harte welkom

advertentie