Oecumenische viering “Anders dan anders” in de Michaëlskerk

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

OOSTERLAND – Zondag 5 juni heeft de maandelijkse viering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk als thema “Anders dan anders”. Als je aan mensen vraagt of ze gauw met hun oordeel klaarstaan, zul je vaak te horen krijgen dat mensen tolerant zijn en anderen vrijheid gunnen.

Maar in het echte leven is ons gedrag niet altijd even meelevend en tolerant, dat maken we op vele momenten mee en soms ervaren we dat aan den lijve.  Het is blijkbaar moeilijk om een ander te gunnen dat hij/zij anders is, denkt, voelt, gelooft, doet dan jij. Want waar blijf je dan? Waar is de grens? Wie weet er wat goed is en wat niet? Moeten we alles maar goed vinden? En hoe is het om zelf ‘anders’ te zijn? Hoe zou je dan willen dat mensen met je omgaan?
Vragen genoeg, die in deze viering terugkomen in persoonlijke verhalen, een spel en een verhaal voor groot en klein. Een viering die ons aan het denken zet en ons uitnodigt met andere ogen naar anderen te kijken én naar onszelf.
De teksten worden afgewisseld met liederen die het verhaal al zingend verder vertellen, voor en met de kerkgangers gezongen door het Museumkoor, solisten en de Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk. Het orgel wordt bespeeld door Alle Schilstra.
De viering begint om 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid tot ontmoeting en napraten.
Iedereen is van harte welkom!

Foto aangeleverd.

 

advertentie