Obstacle Run in Wieringerwerf

advertentie

Foto: Facebook IJsvereniging Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Op zaterdag 20 april organiseert IJsclub Wieringerwerf in samenwerking met Arnold’s Personal Training een Obstacle Run. Een obstacle run (obstakel loop) is een hardloopevenement, waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen.

De obstacle run in Wieringerwerf is een recreatieve loop zonder wedstrijdelement en geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Om reden van veiligheid dienen deelnemers van 10 t/m 12 jaar samen met één van hun ouders te lopen. Er wordt gestart in groepen van 15 tot 20 personen. De eerste start is om 10.00 uur.

De start en finish zijn bij de accommodatie van de ijsclub, Terppad 5 in Wieringerwerf. De loop vindt plaats in de omgeving van de ijsbaan. Een ronde is ca. 3 kilometer en er kan gekozen worden voor 1 of 2 ronden. Het gebied, waar in de toekomst de sportcampus zal verrijzen, is bijzonder geschikt, vanwege enkele natuurlijke hindernissen. De Terp wordt gebruikt om verschillende keren te beklimmen. Een andere uitdaging is de ijsbaan. Hoe zwaar is het om deze in de lengterichting te doorkruisen? Op het parcours naar deze beproevingen staan nog een aantal andere obstakels, waaronder een bandenloop, waterglijbaan en apenrek.

Deelnemers dienen zich op te geven voor dit evenement.
Dit kan door de link te volgen op de facebookpagina van ijsclub Wieringerwerf of via de website arnoldspersonaltraining.nl. De inschrijfkosten zijn voor kinderen van 10 t/m 12 jaar € 7,50. Vanaf 13 jaar bedragen deze € 10,50 voor de 3 km versie en € 12,50 voor de 6 km versie. De organisatie hoopt op een grote belangstelling, zodat van dit jaarlijkse evenement een traditie gemaakt kan worden.

Een evenement zoals dit kan echter niet succesvol worden zonder hulp van vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden via ijsclubwieringerwerf@gmail.com.

advertentie