Noordkop Radio eindelijk te horen in heel Hollands Kroon

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

HIPPOLYTUSHOEF – Na een ellenlange vergunningsaanvraag periode en alle voors en tegens afgewogen te hebben is het dan eindelijk zover. Noordkop Radio heeft een nieuwe krachtige FM zender van 1 kilowatt en een DAB+ zender van 150 watt. Daarmee zijn ze door heel Hollands kroon in de ether te beluisteren.

In maart 2013 kreeg RTV Noordkop de zendmachtiging toegewezen om de lokale omroep van de gemeente Hollands Kroon te zijn. De in Hippolytushoef gevestigde fusieomroep had een nieuwe radiozender nodig om het hele gebied via de ether te voorzien van een radiosignaal. Eerst moest de omroep een berekening laten doen, door een gespecialiseerd bedrijf, voor de nieuwe FM zender. Met deze berekening kon de vergunning worden aangevraagd. Dit bleek zeker geen formaliteit. Om en om via verschillende Europese landen moest er gekeken worden of de signalen elkaar niet verstoorden. Deze pingpong duurde 2 tot 3 jaar.

Toen uiteindelijk de beschikking binnen was ging het bestuur van de stichting twijfelen of ze nog wel zoveel geld moesten investeren in een FM zender. Het gaat om een fiks bedrag en de uitrol van DAB+ is immers gaande in Nederland en de vraag is of deze nieuwe vorm van uitzenden via de ether de FM niet heel erg snel gaat inhalen. Daarnaast speelt internet natuurlijk een steeds grotere rol, ook bij de lokale omroepen van Nederland. Samen met de stuurgroep, die de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep behartigt heeft het bestuur er dan toch voor gekozen om de nieuwe FM zender aan te schaffen. Omdat er toch ook wel flink onderzoek was gedaan naar DAB+ heeft de omroep in de offerte aanvraag meegenomen dat ze ook graag een optie voor DAB meegenomen zouden zien. De extra prijs viel derhalve mee, en dus is de DAB+ zender ook gelijk geïnstalleerd.

Noordkop Radio is vanaf nu overal in Hollands Kroon te horen in de ether via 106.6 FM en kanaal 6A op DAB+. Ook is er gelijk een antenne voor reportageverbindingen opgehangen bovenin de mast, dan kan de omroep de hele gemeente door met de reportagesets”. Voor nu mag de omroep toch echt terecht zeggen: Noordkop Radio, overal en toch dichtbij!

Onderstaand een filmpje gemaakt op 45 meter hoogte uit de top van de zendmast en meer foto’s via de Facebook van Noordkop Radio facebook.com/noordkopradio

Noordkop Nieuws Video | Noordkop Televisie

advertentie