Noordkop kietelt enthousiasme lijsttrekkers nog even voor slotdebat op Texel

advertentie

Foto: NH Nieuws

DEN HELDER – In theater De Kampanje in Den Helder hebben de lijsttrekkers voor de Provinciale Staten verkiezingen nog even een injectie Noordkop-liefde gekregen. De politici zijn op weg naar Texel voor het traditionele slotdebat. Den Helder, Schagen en Hollands Kroon willen laten zien welke kansen er liggen in het noorden van de provincie.

“Weet dat iedere euro die u hier uitgeeft, veel meer oplevert dan die malligheid op de Zuidas en de volstrekte idiotie van een luchthaven op zee”, zei de Helderse burgemeester Koen Schuiling richting de kandidaat-statenleden. “Geen tijd aan besteden.”

Schuiling zegt overigens zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de provincie de laatste periode. Toch wil de stad Den Helder samen met de rest van de Noordkop zich toch alvast op de kaart zetten voor ná de verkiezingen.

Bij de haren slepen
“Ik heb zelf in Provinciale Staten gezetten”, vertelt wethouder Heleen Keur. “En ik weet dat de afvaardiging vanuit de regio gering is. Het accent ligt daardoor toch op de metropoolregio Amsterdam. En dat is soms toch niet terecht. Je moet ze er soms even bij de haren bij slepen om te laten zien wat je te bieden hebt”

Snelle verzilting
Door enorme investeringen en de uitbreiding van de Marine en de kansen voor de haven in de energiebranche, is bereikbaarheid via de weg en het spoor een belangrijk onderwerp. Daarnaast maakt burgemeester Schuiling zich zorgen over de snelle verzilting van de grond in de regio.

En ook de stedelijke vernieuwing van Den Helder moet de komende jaren voortgezet worden. “De provincie heeft er al veel geld in geïnvesteerd maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als we de klus straks samen af kunnen maken”, zegt Keur daarover.

Een bijdrage van mediapartner NH Nieuws met een reportage van Matthijs Gemmink

 

advertentie