Noorderkwartier verder als social enterprice onder de naam PRO

advertentie

SCHAGEN/REGIO – Noorderkwartier gaat verder onder de naam PRO. Maandag 11 februari werden de nieuwe namen en de bijbehorende huisstijl gepresenteerd in een volle grote zaal in theater De Kampanje in Den Helder. De vernieuwing is nodig om voorbereid te zijn op de toekomst. Daar hoort ook een ander imago bij.

De SW-sector is in transitie. Er is steeds minder maatschappelijk draagvlak en de veranderende wet- en regelgeving hebben invloed op de markt, waar de concurrentie vanuit de private sector toeneemt.
Noorderkwartier is altijd al een voorloper geweest en wil ook nu de markt een stap voor blijven, om zodoende een gezonde toekomst te creëren voor het bedrijf en de medewerkers. De verschillende bedrijven van Noorderkwartier werken al zeer professioneel en marktgericht. Deze professionals en de kwaliteit van het werk vormen uitgangspunten voor de nieuwe namen.

Directeur Jan van Hooff legt uit waarom het nodig is om een andere weg in te slaan. ,,Niemand vindt een SW-bedrijf nog leuk. Ook de jongere geïndiceerde medewerkers hebben moeite met het SW-stempel. Daar kleeft een stigma aan. Dat stempel doet ons tekort, wij zijn professionals.”
SW-bedrijven in het land hebben het moeilijk. Noorderkwartier vormt daar een positieve uitzondering op. ,,Dankzij de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder, die van ons een NV hebben gemaakt en geen regierol voeren”, vervolgt Van Hooff. “We kunnen daardoor zelf snel reageren en beslissingen nemen. Het gaat goed, ook financieel zijn we gezond. En toch moet er iets gebeuren om de continuïteit te waarborgen. Niks doen is geen optie.”

De eerste stappen in de imagoverandering zijn gezet door middel van een nieuw logo en een nieuwe naam voor de vijf onderdelen van het bedrijf. Deze gaan verder onder de namen Pro Verpakken & Ontwikkelen, Pro Groen & Milieu, Pro Schoon, Pro Bezorgt en Pro Actief. De komende tijd zal de nieuwe huisstijl worden doorgevoerd in alle uitingen van het bedrijf.

advertentie