Noord-Holland Noord doet mee aan Stoptober!

advertentie

2 op de 5 jongvolwassenen (16 t/m 25 jaar) in regio Noord-Holland Noord heeft weleens gerookt en 1 van 5 jongvolwassenen rookt regelmatig. Roken heeft negatieve effecten op de gezondheid, daarnaast werkt roken verslavend. Daarom roept GGD Hollands Noorden rokers op om mee te doen met Stoptober.

Cijfers jongvolwassenen en roken
Uit het themarapport ‘Jongvolwassenen en Roken’, dat GGD Hollands Noorden deze week uit heeft gebracht, blijkt dat rokende jongvolwassenen (16-25 jaar) hun gezondheid als slechter ervaren dan niet-rokers. Daarnaast zijn rokende jongvolwassenen vaker psychisch ongezond, hebben vaker last van langdurige vermoeidheid en stress en vertonen daarnaast vaker risicovol seksueel gedrag.

Effect stoppen met roken
Stoppen met roken heeft zowel op korte als lange termijn positieve effecten op de gezondheid van ex-rokers, zo wordt de conditie snel beter. Daarnaast is het risico op hart- en vaatziekten van een ex-roker, vijftien jaar na het stoppen met roken, vergelijkbaar met dat van iemand die nooit gerookt heeft.

Stoptober
In oktober wordt aandacht besteed aan de landelijke campagne ‘Stoptober’: 28 dagen stoppen met roken. Wie het lukt om 28 dagen niet te roken, heeft een vijfmaal grotere kans om definitief te stoppen. Deelnemers aan Stoptober worden gesteund en aangemoedigd om het vol te houden via de gratis Stoptober-app die elke dag tips en adviezen geeft. Daarnaast kunnen deelnemers via social media ervaringen uitwisselen of een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Inschrijven Stoptober
Inschrijven kan via de website: www.stoptober.nl. Een unieke kans om samen met de rest van Nederland 28 dagen niet te roken!

advertentie