Nog een laatste kans om te kijken naar de dijkversterking

advertentie

DEN OEVER – Kom je ook nog één keer in Den Oever kijken naar de versterkte Havendijk? Hoogheemraadschap Hollandsnoorderkwartier bied je nog een laatste kans, om onder leiding van omgevingsmanager Loes van der Laan, de versterking te bekijken.

De rondleidingen zijn op de volgende dagen: dinsdag 9 april om15.00 uur, dinsdag 14 mei om 17.00 uur en op dinsdag 25 juni om 15.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Ruim 1,5 jaar geleden is Van Oord-Hakkers in opdracht van HHNK gestart met de versterking van de Havendijk in Den Oever. In 2019 wordt het projecf afgerond en wordt de dijk weer terug gegeven aan Den Oever. Ruim de helft van het werk aan de dijkversterking is klaar. Zo is onder andere de vernieuwde Vissershaven in gebruik genomen, de coupure is gereed, een groot deel van de unieke getrapte bekleding is aangebracht en de brug over de coupure gehesen. De brug verbindt de ene kant van de dijk met de andere, waardoor een langgekoesterde wens van de omgeving in vervulling is gegaan: een doorlopend wandelpad over de dijk.

advertentie