Nog 1 week.

advertentie

Zaterdag 17 december gaat, voor de vierde keer, het Glazen Huis Hippolytushoef van start.

Voor de vierde keer komt in Hippolytushoef een Glazen Huis te staan. Op zaterdag 17 december worden om 20.30 uur drie presentatoren van RTV Noordkop voor 24 uur opgesloten in een Glazen Huis, dat wordt geplaatst op het plein voor de katholieke kerk aan de Hoofdstraat. Voor de vierde keer zijn het ook weer Bert Boontjes, Harm-Jan Barelds en Dennis den Hollander, die zich hiervoor hebben laten strikken. Zij draaien een etmaal lang verzoekplaten tegen betaling. In die periode nemen zij geen vast voedsel tot zich. Op zondag 18 december worden ze om 20.30 uur weer losgelaten.

De actie is geïnspireerd op 3FM Serious Request, die van 18 tot en met 24 december wordt gehouden. In 2013 was er voor het eerst een Glazen Huis in Hippolytushoef. De ondernemers Sasja Mik, Lisanne Huijs en Anja Kossen van de kledingzaken Embrace, Efkes Kieke en Dikkertje Dap en Mark van Elselo van het toenmalige café De Harmonie – die samen modeshows organiseerden – zochten naar een evenement om tegen de kerstdagen wat meer sfeer in het dorp te brengen. In samenspraak met de lokale omroep RTV Noordkop rolde het Glazen Huis Hippolytushoef uit de koker. Het werd al direct een groot succes en sindsdien gebeurt het jaarlijks.

Behalve het Glazen Huis staat op het plein aan de Hoofdstraat ook een podium, waar lokale artiesten zullen optreden, waaronder een van de All Star Bands uit Middenmeer, Edith Numeijer, de Noeverse Bietbent, The Rootz en Musical Melodies. Dat zijn twee zangeressen, die onder de vlag van de Liaison Studio meewerken aan een musical, die in mei in de Cultuurschuur wordt opgevoerd. ’s Nachts draait Eric Roozendaal tussen één en twee als gast-dj in het Glazen Huis. Op gezette tijden worden aantrekkelijke prijzen verloot. Zondag is er tegen de avond een veiling van een aantal mooie items.

Tegenover het plein, in een leeg winkelpand, organiseren de Heeren van de Vierkante Tafel het Glazen Darthuis. Voor een euro mag iedereen daar drie pijlen werpen en proberen eeuwige roem te vergaren met een 180-score; op beide dagen vanaf 10.00 uur. Zondagochtend is er de Lekkere Tocht, die wandelend of fietsend kan worden afgelegd. Opgave hiervoor is nog mogelijk bij info@wadanders.nl, maar ook ter plekke kan men zich nog inschrijven. Zondagmiddag geeft het Museumkoor uit Oosterland een kerstconcert in de katholieke kerk.

Café De Kasteleen zorgt voor de inwendige mens, zaterdagavond ondersteund met lekkernijen van slagerij Ottens en bakkerij Bellis. Zondagmiddag is er een gezellige kerstmarkt op het Kerkplein van 12.00 tot 17.00 uur; de winkeliers houden bovendien koopzondag. Dan is ook het Wieringer Visbakpromotieteam van de partij, evenals de Soroptimisten met worstenbroodjes en de Lionsclub verkoopt op beide dagen oliebollen van kermisexploitant Henk-Jan Jonker. 

De drie voorgaande ‘Glazen Huizen’ hebben in totaal meer dan vijftigduizend euro opgeleverd; vorig jaar stopte de teller ruim boven de twintigduizend. Ging de eerste twee keren de totale opbrengst nog naar 3FM Serious Request, vorig jaar was dat voor het eerst de helft. De andere helft ging naar het lokale verenigingsleven. Dat kan ook dit jaar weer meedelen in de opbrengst. Sportclubs, bijvoorbeeld, kunnen maximaal 750 euro verdienen door minimaal tien jeugdleden mee te laten doen aan de sponsorloop op het Aldi-terrein. Schoolklassen kunnen een leerzame excursie of een andere leuke prijs verdienen als zij geld inzamelen voor het Glazen Huis. Ook vanuit het bedrijfsleven komen allerlei acties om dit goede doel te ondersteunen en Wieringen op de kaart te zetten; zo houdt Hippogym een spinning marathon en een work-out.

3FM Serious Request strijdt ditmaal tegen longontsteking bij kinderen in de Derde Wereld. Jaarlijks gaan bijna een miljoen kinderen dood aan deze ziekte, terwijl een behandeling nog geen vijf euro kost en met goede voorlichting veel van deze ellende kan worden voorkomen. ‘Laat ze niet stikken!’ is daarom dit jaar het motto. Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Breda.

 Zie voor meer informatie de Facebookpagina ‘Glazenhuis Hippolytushoef’.

advertentie