Nigel sluit judoseizoen af met brons

advertentie

Trotse Nigel met zijn plak. Foto: aangeleverd

DRONTEN – Nigel Groot van Bakkersport Schagen had zaterdag het laatste toernooi van dit seizoen genaamd ‘Het Flevoland open’. Een groot internationaal toernooi met ook deelnemers uit Engeland, België en Duitsland.

In alle vroegte werd er vertrokken om precies om 7.00 uur in Dronten te zijn en om 8.30 uur begonnen de eerste wedstrijden. Nigel kwam uit in de cat. U15-60kg en zat in een pittige poule met voor hem bekende en onbekende tegenstanders.

De eerste partij werd door Nigel gewonnen met Ippon(vol punt) en hij ging door aan de winnaarskant. Deze tegenstander was een bekende en ze zijn zeer aan elkaar gewaagd. In de 3 minuten speeltijd was er een gelijke score en verder met de golden score en deze werd uiteindelijk verloren door Nigel.

Zijn laatste partij was tegen een Belgische jongen en deze moest worden gewonnen om een podiumplaats te behalen. Het werd een spannende partij die Nigel won met een hele mooie Ippon en zo het seizoen heeft afgesloten met een mooie 3e plaats op het internationale Flevoland open.

advertentie