Nieuws over Toneelvereniging KNA1927

advertentie

NIEUWE NIEDORP – De toneelvereniging speelt dit jaar met twee debutanten. En ook in een andere tijd van het jaar dan ze gewend zijn. Wie afgelopen maart de uitvoeringen van toneelvereniging KNA1927 gemist heeft, dat kan kloppen.

Dit seizoen zijn ze van speeltijd veranderd wegens een klein bestuur die de tijd niet kon vinden om tegen het eind van het jaar alles te moeten regelen en op hun plek te krijgen. En omdat er ook een tekort aan spelers waren is er besloten om te gaan schuiven naar een later tijdstip. Daardoor kregen ze meer tijd om workshops te geven om zo nieuwe spelers aan te trekken.

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, er spelen dit jaar twee debutanten mee. Cor Sprangers uit Winkel en Antoinet Homburg uit Broek op Langedijk. “Voor Cor is het echt de allereerste keer dat hij gaat toneelspelen, dus dat is best spannend”, aldus Mart Coers, de regisseur.

Blijspel
Dit jaar speelt Toneelvereniging KNA1927 uit Nieuwe Niedorp met veel plezier onder regie van Mart Coers: “Wegens omstandigheden geopend” Een bezoek aan krimpen aan de kronkel. Dit vrolijke blijspel is geschreven door Aris Bremer. 

‘Heel wat jaren geleden was het een bruisend café, het hart van Krimpen aan de Kronkel. Na de grote knal is er weinig meer van over. Herberg ‘De Kromme Kronkel’ wordt gerund door broer Krijn en zus Stien Kromme, zij hebben moeite de touwtjes aan elkaar te knopen maar proberen het toch draaiende te houden, het café wordt immers al jaren door de familie Kromme gerund.’ 
De Spelers: Hans Schuit, Simone Berkhout- Schuit, Cor Sprangers, Kim de Leeuw, Tilly Schaafsma- Leguit en Antoinet Homburg.

Nieuw
De Dorpshuis “Prins Maurits” in Nieuwe Niedorp, waar KNA1927 nu al een aantal jaren speelt, is van eigenaar gewisseld en daardoor ontstonden er ook nieuwe mogelijkheden. De vereniging maakt daar graag gebruik van. “Wij vinden het leuk dat nu vooraf een hapje gegeten kan worden, zo wordt een avondje toneel nog gezelliger”, aldus Rieneke Peet, secretaris en regieassistente.

De voorstellingen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in Dorpshuis “Prins Maurits”, Dorpsstraat 79, 1733AE, Nieuwe Niedorp. Aanvang 20:00 uur.  Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Juwelier Leguit, Hoefje 9A, Nieuwe Niedorp en online www.dorpshuisprinsmaurits.nl

Kaarten in de voorverkoop, Volwassene: €8,- en aan de deur €10,- Kind €5,-.
Extra vrijdag 19 oktober Theater Diner €19,50. Bestaande uit een entree kaart, Snert en Saté met brood incl. een Lootje voor de verloting. Aanvang 18:00 uur. (reservering alléén online). www.dorpshuisprinsmaurits.nl

 

 

advertentie