Nieuwe generatie in Robbenoordbos

advertentie

WIERINGERWERF – In het Robbenoordbos gaat men ruimte maken voor een nieuwe generatie bos. De werkzaamheden beginnen vanaf 17 september. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag. Sommige paden worden vanwege veiligheid tijdelijk gesloten.

De meeste bomen in het Robbenoordbos zijn geplant vlak na de tweede wereld oorlog. Deze bomen zijn nu gemiddeld allemaal 70 jaar. Daar wordt nu een nieuwe generatie bij gezet. Dat maakt het bos meer divers en weerbaarder. Dat doet men door gaten te maken in het bos van 1000 tot 2500 vierkante meter. Deze gaten gaat men vervolgens herplanten of  laten het de natuur het zelf doen zodat er na verloop van tijd vanzelf nieuwe bomen gaan groeien uit de zaden die nu al in de grond zitten. Dit laatste heet natuurlijke verjonging. Zo komen er verschillende lagen en hoogtes in bos.

Tijdens de werkzaamheden zullen sommige paden van het bos tijdelijk worden afgesloten. In het Dijkgatbos zullen dit jaar geen werkzaamheden zijn. Deze kaart geeft de actuele situatie aan.

De werkzaamheden rondom de windmolens zijn ook van start. Hier is al eerder over bericht in het volgende blogbericht. Voor meer informatie over de actuele werkzaamheden kunt u contact opnemen met Nuon via info@windparkwieringermeer.nl Of kom op werkdagen tussen 08:00 en 16:00 uur langs bij Nuon op Oosterterpweg 14 in Wieringerwerf.

advertentie