Nieuwe brandweerauto past niet in de kazerne

advertentie

Middenmeer

HOLLANDS KROON – De veiligheidsregio Noord-Holland Noord is bezig om alle brandweerwagens c.q. tankautospuit te vervangen. In totaal gaat het om 52 voertuigen. Maar niet alle kazernes zijn wat betreft afmetingen hierop berekend.

“ Natuurlijk meten we een kazerne eerst, voordat we een nieuwe tankautospuit bestellen voor die brandweerpost. We weten dat de nieuwe tankautospuiten niet in drie verouderde kazernes passen. Dat zijn de kazernes van Breezand, Middenmeer en Dirkshorn. Deze kazernes hebben daarom nog geen nieuwe tankautospuit, want de voertuigen komen zeker niet buiten te staan”, aldus de veiligheidsregio.

“We hebben 52 brandweerkazernes die we allemaal van dezelfde tankautospuitvoertuigen willen voorzien, zodat ze uitwisselbaar zijn. We hebben in een keer 38 nieuwe tankautospuiten besteld. Dat scheelt heel veel geld. Twaalf nieuwe tankautospuiten zijn inmiddels geleverd in 2017 en 2018 en komend jaar worden er weer acht nieuwe tankautospuiten geleverd.

In Middenmeer in de gemeente Hollands Kroon wordt eerst de kazerne vervangen, daarna krijgt de post een nieuwe tankautospuit.

In de kazerne in Breezand zit achterin een zoldertje waardoor de tankautospuit er niet in past. Onze voorkeur heeft het om de gebouw aan te passen. Ook dit gebouw is van de gemeente Hollands Kroon.

De kazerne in Dirkshorn wordt gehuurd door de gemeente Schagen. We zijn al een poos in gesprek met de gemeente of we dat gebouw gaan verbouwen of een andere oplossing kiezen”.

Bron: veiligheidsregio Noord-Holland Noord

advertentie