Nieuwe boot KNRM Den Oever

advertentie

Den Oever – Het KNRM-station Den Oever heeft de beschikking over de ‘Hector’ als reserve-reddingboot voor acties op de Waddenzee. Vanwege de aanhoudende stremmingen van de Stevinsluis is station Den Oever al langere tijd op zoek naar een passende oplossing om inzetbaar te blijven op het waddengebied.

Sinds enkele jaren is de Stevinsluis niet meer het hele jaar rond bezet. Het kan nu zijn dat in de avonduren de sluismeester naar Enkhuizen moet om daar de sluis te bedienen, wat betekent dat bij een eventuele noodoproep de Johanna Margareta dan niet door de sluis kan. Ook worden de gebruikers van de sluis regelmatig geplaagd door storingen of werkzaamheden.

Bij geplande stremmingen levert de KNRM een extra boot opdat een inzet aan zowel het IJsselmeer als de Waddenzee gegarandeerd kan worden. Maar voor alle andere situaties was er nog geen passende oplossing. Het idee de Hector te gebruiken is eigenlijk ontstaan nadat de brandweer het vaartuig had gebruikt om een vermiste kat te zoeken op de dam voor de haven van Den Oever.

Ook als sleepboot heeft de Hector al een zekere staat van dienst en de boot ligt altijd gebruiksklaar in het water. Ideaal dus ingeval de sluis gestremd is.  De bemanning van het station is in de afgelopen maand druk bezig geweest met oefenen en eerder deze week werd de Hector voorzien van de nodige apparatuur en opdrukken.

Aangezien station Den Oever nog altijd opzoek is naar nieuwe vrijwilligers, hoopt het met deze ‘langzame’ boot ook een nieuwe doelgroep aan te spreken, namelijk mensen die wel vrijwilliger willen worden maar niet van snel varen houden. Voor meer informatie over vrijwilliger worden kunt u een mail sturen naar secretaris@denoever.knrm.nl.

Bron: KNRM

advertentie