Niet verkozen kandidaat-Statenlid Afran Groenewoud wil door voor de Noordkop

advertentie

Afran Groenewoud. Foto: Marc Moussault

WIERINGERWAARD – De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag 20 maart was een teleurstelling voor Afran Groenewoud. De inwoner van Wieringerwaard stond op een vooraf kansrijke negende positie op de Noord-Hollandse kieslijst van D66 maar die partij behaalde in die provincie helaas niet meer dan zes zetels.

Dankbaarheid overheerst
“De peilingen waren voorafgaand aan de verkiezingen niet heel rooskleurig maar ik hield tot het laatste moment goede hoop” blikt Groenewoud terug op de campagneperiode. “D66 had namelijk een dijk van een verkiezingsprogramma en over persaandacht had ik niet te klagen. Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat ik niet verkozen ben tot Statenlid maar dankbaarheid voor alle steun en voorkeursstemmen die ik heb gekregen overheerst. De afgelopen tijd heb ik veel positieve reacties ontvangen en ook nu nog word ik op straat aangesproken door streekgenoten die mijn missie ‘meer invloed voor de Noordkop’ weten
te waarderen.”

Het is vanwege die steun en die missie dat Groenewoud zich wil blijven inzetten voor de Noordkop. “De afgelopen zes maanden heb ik veel contacten opgedaan in het noorden van de provincie en binnen verschillende, ook landelijke, bestuurslagen. Bovendien is mijn inhoudelijke kennis van wat er speelt in de Noordkop, denk bijvoorbeeld aan het woonbeleid of de overgang op duurzame energie, enorm toegenomen. Hier wil ik iets mee doen. Wellicht dat een overheidsinstantie of een innovatieve ondernemer aanknopingspunten ziet om mijn ervaring als bedrijfsadviseur en mijn netwerk om te zetten in aansprekende resultaten voor mijn provinciegenoten uit in het bijzonder de Noordkop.”

De volgende Provinciale Verkiezingen zijn in 2023. Een heel eind weg maar Groenewoud blikt alvast vooruit. “De verkiezingsleus van D66 was niet voor niets ‘Kies voor de Toekomst’. De steun die ik heb ontvangen, mijn missie om de Noordkop meer invloed te geven, de uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: over vier jaar is dat alles nog steeds relevant. Daarom ben ik over vier jaar opnieuw verkiesbaar.”

advertentie