Nelon racing kijkt tevreden terug

advertentie

Assen – Vrijdagochtend 30 september vertrok de bus richting Assen om de tent op te zetten voor de één na laatste wedstrijd van dit seizoen.

(Jorn Hamberg op de Nelon Honda, Fotografie Henk-Jan Wittink)

’s Middags maakte het team kennis met  gastrijder Jorn Hamberg. Jorn racete op de Nelon Honda, Jimmy Gällros op de Yamaha.  

Tijdens  de eerste training liet Jorn zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Jorn trainde als zesde en Jimmy als negende. Zondagochtend werd de tweede training verreden, althans, dat was de bedoeling. De weersomstandigheden waren echter van dien aard dat de rijders en de begeleiders het niet verstandig vonden om onnodig risico te lopen. Het had ’s nachts flink geregend en het was koud.

De wedstrijd van de beide coureurs verliep prima. Jorn Hamberg reed een prima wedstrijd waarbij hij zelfs een ronde van 1.43 op de klok wist te zetten. En dat op een motor waar hij slechts 20 minuten had kunnen trainen.

Hij eindigde in de gecombineerde wedstrijd Superbikes – Supersport op een knappe vijfde plaats bij de Supersport deelnemers. Jimmy Gällros reed ook een goede wedstrijd, hij eindigde in een startveld met maar liefst 43 motoren op de elfde plaats. 

Over twee weken is de laatste wedstrijd van het seizoen, ook op Assen. Hierna begint de winterstop en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

 

advertentie