Natuurbad ’t Petje vergt weer onderhoud

advertentie

ZIJDEWIND – Nu de baggerwerkzaamheden in Natuurzwembad ’t Petje van Zijdewind zijn afgerond wordt er ook nieuwe beschoeiing langs het grote bad aangebracht.

Deze beschoeiing was al eerder aan onderhoud toe maar de spaarpot van de Stichting die eigenaar van het zwembad is liet dat niet toe. Er was nog gehoopt op een bijdrage van de gemeente Hollands Kroon waar de voormalige gemeente Secretaris Arthur Cremers de stichting op gewezen had.

Het team van kernbeheerders had zo’n €180.000 te besteden aan projecten in de openbare ruimte, zonder dat daar een wethouder of de gemeenteraad aan te pas hoeft te komen. Het geld was beschikbaar voor ondersteuning en het creëren van saamhorigheid in de buurt, helaas heeft het zwembad daar geen bijdrage van mogen ontvangen.
De stichting zal wederom bij de kernbeheerders een verzoek om een bijdrage doen want een nieuwe beschoeiing was en is hoogst noodzakelijk.

Het beschoeiingsbedrijf BACO uit Winkel is bezig met het aanbrengen van de beschoeiing maar de afwerking van het geheel wordt weer door de vrijwilligers verzorgd om de kosten te drukken. Werd er een paar weken terug nog volop geschaatst dient het voorjaar zich alweer aan, tijd om alles gereed te maken voor het komende zwemseizoen.

Alle werkzaamheden worden door vrijwilligers verricht net als het toezicht op de tijden dat het zwembad tijdens het zwemseizoen geopend is. Een hele opgave, een prestatie die ieder jaar door een groot aantal vrijwilligers wordt verricht.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie