Nationale Inbraakpreventie Weken

advertentie

NOORDKOP – De nationale inbraakpreventie weken (NIPW) zijn alweer op de helft en tot en met 30 juni wordt er nog vol ingezet op het voorkomen van inbraken. En dit helpt, zo blijkt uit de cijfers. Hoewel uit de nieuwste berichten weer een lichte stijging valt op te merken, is het aantal inbraken over de afgelopen 5 jaren flink gedaald. Iedereen zal het er echter over eens zijn dat elke inbraak één te veel is, en daarom is het belangrijk om de dalende trend van de afgelopen jaren door te trekken.

De NIPW zijn gestart in november 2014. Met als voornaamste doel mensen meer bewust te maken van de risico’s op, en de nasleep van een woninginbraak. Een inbraak betekent natuurlijk niet alleen het eventuele verlies of beschadiging van eigendom, maar leidt nog tot veel meer narigheid. Het heeft, zo is gebleken uit onderzoek, een enorme impact op de slachtoffers ervan. Dan moet je denken aan slecht slapen, concentratieproblemen, een onveilig gevoel in je eigen huis hebben en veel frustratie.

En nu de vakantie ook weer voor de eur staat kun natuurlijk de tips goed gebruiken. Vragen voor inbraakpreventie kun je ook stellen aan onze wijkagent Bas Dirkmaat. Hij is zaterdag 16 juni te gast in de radio editie van Noordkop Nieuws. Mail je vraag naar: wijkagent@noordkopnieuws.nl

Online Video

advertentie