Nationaal schoolontbijt op het Baken Wieringerwerf

advertentie

WIERINGERWERF – Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Op woensdag 8 november vond het nationaal schoolontbijt plaats op het Baken in Wieringerwerf. De kinderen werden door de leerkrachten in de verschillende units welkom geheten door de groepsleerkrachten en mochten aanschuiven aan mooi gedekte en rijk gevulde tafels. De kinderen zaten unit doorbrekend bij elkaar aan tafel. Zo konden de jongere en oudere kinderen gezamenlijk ontbijten. De oudere kinderen hielpen op deze manier de jongere kinderen met het smeren van de bolletjes en/of de boterhammen en schonken melk en thee in. De sfeer in de verschillende units was ontspannen en de kinderen genoten van het heerlijke ontbijt.

advertentie