Najaars-expositie Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – Marianne van Beek – schilderijen en Hans Blank – beelden
Op 29 oktober jl. heeft onder grote belangstelling de feestelijke opening van de najaars-expositie in de Michaëlskerk te Oosterland plaatsgevonden. De officiële opening werd verricht door de heer Friso ten Holt. Waarna onder de gezellige klanken van de nieuwe geformeerde Tubanjokitchenband een ieder kon genieten de prachtige tentoonstelling van 2 gerenommeerde, op Wieringen gewortelde kunstenaars.

Marianne van Beek
Geboren te Den Haag, woont en werkt sinds 1985 op Wieringen
Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht  1988-1993
Ze geeft schilderlessen en workshops onder de naam “Vatropse School” Haar werk is opgebouwd in warme harmoniërende kleuren. Voornamelijk in acryl, maar ook met pastelkrijt en aquarelverf werkt ze op intuïtieve wijze de beginvormen uit die ze vindt in vormen uit de natuur, op krantenfoto’s en op reis. Vanuit een eenvoudige vorm, vanuit monoprints, schildert ze zonder strak van tevoren vastgesteld plan of concept, maar in reactie op het beginbeeld. Haar schilderijen lijken op het eerste gezicht werelden op zichzelf te tonen – werelden die zich elders bevinden. Ze zijn niet echt herkenbaar, maar tegelijkertijd ook niet onherkenbaar vreemd. Gestalten lijken zich door landschappen met veel diepte e bewegen, landschappen die vertrouwd aandoen.

Hans Blank
Geboren in de Zaanstreek
Woont en werkt op Wieringen en aan de zuidwestkust van Ierland
Opleiding: Rijksakademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam van 1969 t/m 1975 onder leiding van o.a. Professor Piet Esser. Na zijn studie volgde al snel een succesvolle carrière met exposities in binnen- en buitenland

Hij heeft een voorliefde voor maritieme onderwerpen zoals wij die kennen uit oude mythen en sagen, niet vanuit een cultureel heimwee, maar naar de huidige tijd in eigen beeldtaal vertaald. Dodenschepen, arken van Noach, Keltische boten, Vikingschepen, dolende schepen in de mist zijn onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt. Wat zijn beelden gemeen hebben, is een geheimzinnige, onheilspellende sfeer. Hans Blank voert zijn werk uit in brons, soms in combinatie met steen. De stijl is robuust en krachtig.

De tentoonstelling is te bezichtigen op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur – 16.30 uur.
U bent van harte welkom in de Michaelskerk, te Oosterland – Wieringen. Voor verdere informatie: Stichting Culturele Kring Wieringen:  info@sckw.nl    tel. 0227-511626

advertentie