Multiculti Koekjesfeest op Het Baken

advertentie

WIERINGERWERF – Op woensdag 14 februari werd er op basisschool Het Baken, net als twee jaar geleden, een succesvol Multiculti Koekjesfeest georganiseerd. Het thema ‘Wereldkinderen’ is behandeld in de midden- en bovenbouwunit.

 Er werd o.a. geleerd over de kinderrechten en de leerlingen presenteerden aan elkaar hoe kinderen in andere landen leven. Daarnaast werden er mooie werkstukken en knutselwerken gemaakt. Ter afsluiting van dit thema stond het koekjes bakken en verkopen centraal, waarbij iedereen flink hun best deed. Koekjes uit o.a. Nederland, Suriname, Canada en Amerika waren gebakken en werden verkocht.

Dit keer was de opbrengst voor stichting Edukans, waarmee juf Hermien aankomende week een reis gaat maken om de scholen in Suriname te bezoeken en te helpen bij de ontwikkeling op die scholen. Ook gaat een deel naar Frida Struik, de moeder van juf Nadine. Zij gaat aankomende week naar de kindertehuizen in Brazilië, namens de stichting Care for Brazil. Zowel Hermien als Frida hebben hele interessante en duidelijke gastlessen verzorgd voor alle groepen van de school. De kinderen waren diep onder de indruk over hoe oneerlijk het eigenlijk verdeeld is in de wereld. Iedereen is dan ook heel trots dat de opbrengst van het Multiculti Koekjesfeest ruim 260 euro heeft opgebracht waarmee de beide stichtingen gesponsord konden worden.

advertentie