Mooie cheque voor restauratie katholieke kerk (video)

advertentie

Bert Boontjes (rechts) heeft de cheque overhandigd. Foto: Noordkopnieuws

HIPPOLYTUSHOEF – Bert Boontjes had zaterdag in de uitzending van Noordkopnieuws een leuke verassing voor de parochieraad Wieringen die bezig is met de restauratie van de katholieke kerk aan de Hoofdstraat.

Bert was betrokken bij de stichting ‘Het Glazenhuis Hippolytushoef’ die jarenlang geld inzamelde voor het programma Het Glazenhuis van 3FM Serious Request. Ook werd er voor de lokale instellingen geld binnengehaald.

Nu 3FM is gestopt met het programma zijn ook de vrijwilligers van Het Glazenhuis Hippolytushoef er mee opgehouden. Een andere reden was ook dat er enorm veel organisatie in het hele gebeuren zat.

Maar na het opmaken van de kas bleek er toch nog een mooi bedrag over te zijn en dit gaat naar de kerk. Volgens Bert was het geen moeilijke keus waar het overgebleven geld naar toe moest gaan.

“ Al die jaren dat wij op het plein voor de kerk stonden hebben wij met de afgevaardigden van de kerk zeer plezierig samen gewerkt”, aldus Bert Boontjes. “ Daarom schenken wij het overgebleven geld naar de kerk voor de restauratie van de kerktoren”.

Henk ontvangt de cheque van Bert. Foto: Noordkop Nieuws

Voorzitter Henk Schobben van de Parochieraad Wieringen mocht de cheque in ontvangst nemen en was zeer verrast door de hoogte van het bedrag. Er werd al lustig op los gefantaseerd over de hoogte van het bedrag. “ Ja, wat kun je verwachten, aldus Annie Kraan. Wij dachten in eerste instantie aan misschien € 200,- of € 300,- misschien wel € 500,-. Maar dit hadden wij echt niet verwacht.

Bert Boontjes toverde op een schitterende foto van het plein voor de kerk, die gratis beschikbaar is gesteld door drukkerij Burghout, een bedrag van maar liefst € 2230,27 tevoorschijn. Zowel Henk Schobben al bouwopzichter Theo Glim waren zeer verrast.

Bert in gesprek met Theo Glim van de bouwploeg. Foto: Noordkop Nieuws

“Dit gaan wij zeer goed besteden”, aldus de heer Schobben. Niet helemaal aan de kerktoren want deze blijkt na verdere inspectie nog niet zo slecht te zijn als in eerste instantie is gedacht. Hij blijft daarom gelukkig behouden want een kerk zonder toren dat kan eigenlijk niet. Dus een kleine meevaller, maar verder is er nog genoeg te doen aan de kerk. En daarom zijn wij blij met elke gift en vooral deze hakt er behoorlijk in”.

advertentie