Mini Den Das Festival 2016

advertentie

’t Veld – Het Mini Den Das Festival wordt dit jaar georganiseerd door Winkel’s Harmonie en vindt plaats op zondag 30 oktober vanaf 14.00 uur in Dorpshuis Harmonie in ’t Veld. De deelnemende leerlingenorkesten zijn:

1) Toetti (leerlingenorkest van Winkel’s Harmonie)
2) opleidingsorkest van De Eendracht uit Kolhorn
3) Yoo (leerlingenorkest van Onder Ons uit Dirkshorn)
4) leerlingenorkest van DSV Warmenhuizen

Elk orkest mag circa 25 minuten spelen en krijgt dan een beoordeling door een jurylid. Er is geen winnaar.

Het Mini Den Das is in 2013 voor het eerst georganiseerd door Winkel’s Harmonie. Al vele jaren organiseren de “grote” orkesten die ooit onder leiding van dirigent Den Das hebben gestaan per toerbeurt het Den Das Festival. Voor leerlingenorkesten is er in de omgeving weinig gelegenheid om zich te meten aan orkesten van gelijk niveau. De stap naar een concours is vaak erg groot of zelfs te groot. Daarom hebben we in 2013 besloten om het Den Das Festival ook voor de jeugd te gaan organiseren en dat is goed bevallen, waardoor we nu alweer de 4e editie tegemoet gaan!

Door de windhoos die vorige week over Winkel raasde is, kon men helaas niet terecht op de locatie die eerst gepland was, maar gelukkig kon er op korte termijn een alternatieve locatie gevonden worden in Dorpshuis Harmonie aan de Zwarteweg 13a in ’t Veld.

Kom allemaal luisteren en genieten van de muzikaliteit en spontaniteit van de leerlingen. De entree is gratis.

advertentie