Mevrouw Wijnker zegt Zijdewind na dik tachtig jaar gedag!

advertentie

(door: Theo Moras)

Riet Wijnker-Groot zegt de knoert van een kastanjeboom aan de Havenstraat in Zijdewind vaarwel. Zaterdag is ze verhuist naar woonzorgcentrum Maria Mater in ‘t Veld.

Ondanks het gezegde dat je oude bomen niet moet verplanten heeft ze toch besloten om haar geliefde ouwe vertrouwde stekkie na bijna 60 jaar te verruilen voor een appartement in Maria Mater.

Karrevrachten vol met bladeren heeft ze opgeruimd in al die jaren en wel een kuub-kist vol kastanjes bij elkaar dat ze daar met haar man en kinderen (allen meiden) en later nog vele jaren alleen gewoond heeft. Dat het gezin alleen maar gezonde meiden telt heeft volgens mevrouw Wijnker niets met die reuze kastanjeboom te maken.

Ze was immers geboren in de nog steeds bestaande boerderij naast hun eigenwoning waar ook zo’n zelfde boom stond en nog steeds staat en waar wel het mannelijk geslacht geboren is.

Fabeltjes en haar meiden zijn ook allemaal schatten om lief te hebben, en de Joos kwamen al gauw vanzelf over de vloer, ook knetter gezellig hoor.

De gemeente had wat haar betreft ook wel zo’n grote bladeren kooi onder die boom mogen zetten. Het opruimen van al dat bladeren geweld was haar al enkele jaren te zwaar geworden.

Iedere herfst moesten nu de kinderen en klein kinderen weken lang in de weer om alles op te ruimen want ze was niet tevreden als het ook in buiten niet netjes is of was.

advertentie