Merijn van der Bie nieuwe Koning FIFA van v.v. Succes

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – De jeugdcommissie van v.v. Succes heeft voor de tweede keer op rij voor haar jeugdleden een FIFA toernooi georganiseerd. 62 jongens en 1 meisje gingen met elkaar de strijd aan op het digitale voetbalveld.

Er werd, net als in de Champions League competitie, gestart met de voorrondes. Deze werden gespeeld op tien playstations. Net als bij de echte wedstrijden waren er ook weer ouders en andere fans die naar deze wedstrijden kwamen kijken.

In de voorrondes waren de spelers op leeftijd ingedeeld, waardoor er veel spannende potjes werden afgewerkt. Dit zorgde af en toe voor een schreeuw van vreugde of juist één van teleurstelling. Ondanks dat alles digitaal gebeurd krijgen spelers en jawel ook de scheidsrechter hier vaak de schuld van foute keuzes. Lewis Barelds en Mike Rotgans waren de jongste Succes talenten die hun FIFA kunsten toonden deze avond. Helaas lukte het beide niet om door te dringen tot de knock-out fase. Inmiddels begon de spanning ook te stijgen. En niet alleen de hartslag van de spelers steeg, tijdens de kwart en halve finales werd het publiek om de schermen heen ook steeds uitbundiger. Zij moedigden hun overgebleven teamgenoten dan ook vol passie aan.

Uiteindelijk speelden Merijn van der Bie (JO17-3) en Floyd Mantje (JO14-2) de finale. Beide spelers kozen Juventus als team dus daarmee kon het verschil niet worden gemaakt. Dat beide mannen terecht in de finale stonden bleek wel uit de wedstrijd. Na een eindstand van 4-4 in de reguliere speeltijd moest een verlenging uiteindelijk bepalen wie het toernooi zou gaan winnen. In deze verlenging scoorde Merijn nog twee keer en won daarmee deze editie van het FIFA toernooi met 6-4. Daarmee volgt hij Bilal Saftar op als Koning FIFA van v.v. Succes. Lars Riemersma (JO19-1) won de troostfinale van Jelle van der Bie (JO14-1) en pakte daarmee de derde plaats.

Het was al met al een geslaagd evenement! Jongens en meisjes bedankt voor jullie enthousiasme.
En ga alvast maar weer oefenen want het is zeker voor herhaling vatbaar!

Op de foto de vier finalisten van de avond. De winnaar Merijn ging met een speciale PS4 controller naar huis die werd aangeboden door Van Mook Computers en ICT. Floyd kreeg als verliezend finalist een slagroomtaart mee aangeboden door Bakkerij Bellis. Ook Lars en Jelle gingen niet met lege handen naar huis, ook zij kregen een prijs eveneens aangeboden door onze Ambachtelijke Dorpsbakker.

advertentie