Meertour DAG 1 Video Verslag

advertentie

HOLLANDS KROON – De week van Hemelvaartsdag is al jaar en dag de week van de Meertour, 4 dagen lang wielrenners door de polder. Afgelopen donderdag was het de eerste dag van de Meertour, Noordkop Nieuws was er bij en maakte een klein video verlag.

Het begin van de Meertour is altijd een proloog deze gaat met over een afstand van 3.3 km over een afgesloten weg.

De winnaars van de proloog zijn,

  1. Ruud Slagter
  2. Gijsbert Nieuwkoop
  3. Gerben Oldekamp

Na dit proloog was het tijde voor de eerste etappe van de 31 Meertour, Slootdorp – Slootdorp een afstand van 90 km door de polder van de Wieringermeer.

Het peloton had de eerste helft van de wedstrijd geen haast en de gemiddelde snelheid was lager dan 40 km per uur. In de tweede helft ging het tempo omhoog en waren er ook diverse ontsnappingen echter bracht dit geen verschil en kwamen deze renners steeds weer terug in het complete peleton.

Bij een eerste doorkomst op de Brink in Slootdorp zag dat de 90KM in de bennen zaten en ontstond er een verschil toch was de finisch een echte massa sprint die werd gewonnen door Mark Vlijm voor Ruben Mijnsbergen en Martijn Lust.

Stand van de Truien.

  • Gele leiderstrui –  Gijsbert Nieuwkoop
  • Rode leiderstrui –  Mark Vlijm
  • Witte leiderstrui – Ruud Slagter

Onderstaande een video verslag gemaakt tijdens de ettape van deze eerste Meertour dag door Hollands Kroon.

Voor Vrijdag staat de 2e ettape gepland Middenmeer – Middenmeer 91KM. Deze gaat wederom door de polder van de Wieringermeer en een groot stuk over Wieringen wat bekend staat om zijn heuvels.

Zie ook het programma overzicht via stmeertour.com

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie