Meertour 2019 Etappe Middenmeer (video)

advertentie

Foto: Noordkop Nieuws - Huldiging winnaars Etappe Middenmeer met Miss Flora Munster

MIDDENMEER – Dag 2 van de Meertour, op deze mooie Vrijdag was er wederom een Etappe dit keer vanuit Middenmeer naar Middenmeer deze etappe ging over 92,4 KM met een stevige wind uit het zuidwesten. En met een iets wat latere start vanwege een gekantelde aanhanger met kool aan het einde van de Alkmaarseweg dat de doorgang op de rotonde deels blokkeerde.

In de beginfase waren het twee renners die probeerde te ontsnappen maar ver kwamen ze niet. Halverwege koers was het Bram Kras en Jorre van der Bij die ontsnappen uit het peloton en zij bleven heel lang heel weg.

De grootst gemeten voorsprong was 1 minuut. Hoe dichter we bij de finish kwamen hoe kleiner de voorsprong werd. Toen sloeg voor hen het noodlot toe. Zij reden een stukje verkeerd maar de voorsprong was ook weg. Daarna gebeurde er niets meer en ging het in een grote eindsprint richting de finish. Deze werd gewonnen door Gijsbert Nieuwkoop voor Kai Blokdijk en Ruud Slagter.

Stand van de Truien na dag 2 van de Meertour 2019.

  • De gele leiderstrui – Gijsbert Nieuwkoop
  • De groene leiderstrui – Joris de Boer.
  • De witte leiderstrui – Ruud Slagter

Meer over de standen en uitslagen bekijkt u via stmeertour.com

Onderstaande een video verslag gemaakt tijdens deze 2e etappe met een samenvatting van deze eerste dag Meertour voorzitter Dave Kanbier en een reactie van Gijsbert Nieuwkoop en Kay Blokhuis.

advertentie