Meertour 2018 DAG 1 Video Verslag

advertentie

SLOOTDORP – De week van Hemelvaartsdag is al jaar en dag de week van de Meertour, 4 dagen lang wielrenners door de polder. Deze donderdag was het de eerste dag van de Meertour, Noordkop Nieuws was er bij en maakte een video verlag.

Sinds vele jaren heeft de organisatie van de Meertour dit jaar weer een ploegentijdrit.
De rit ging van vanaf Slootdorp de Westerterpweg rotonde rechtsaf Den Oeverseweg op via de Wierweg naar de Slootweg met de finish aan de Brink. De winnende ploeg was AGW-BHK, 2e Nissan Ten Boekel – Bakker en als 3e NPSB 1

Om 18.15 de start van de etappe Slootdorp – Slootdorp een afstand van 90km.

Na 10 km was er grote valpartij waardoor de koers geneutraliseerd moest worden om alle pech gevallen te herstellen. Het peloton kon zich opmaken voor een massasprint deze werd gewonnen door Ruud Slagter voor Joris Blokker en Rudy Vriend.

Stand van de Truien na vandaag.

  • De gele leiderstrui – Ruud Slagter
  • De rode leiderstrui – Joris Blokker
  • De witte leiderstrui – Jesse Vriend
  • De groene leiderstrui – volgt

Onderstaande een video verslag gemaakt tijdens de ettape met een samenvatting van Meertour voorzitter Dave Kanbier over deze mooie dag.

Voor Vrijdag staat de 2e ettape gepland Middenmeer – Middenmeer 91KM. Deze gaat wederom door de polder van de Wieringermeer en een stuk over Wieringen wat bekend staat om zijn heuvels. 

Zie ook het programma overzicht via stmeertour.com

 

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie