Marit Raaijmakers biedt hulp en valt buiten hoge klassering

advertentie

BERGEN – De Nederlandse junior-vrouwen met Marit Raaijmakers uit Hippolytushoef konden zich in de eerste wegwedstrijden van het wereldkampioenschap op de weg in Bergen niet in de strijd om de medailles mengen.

Lorena Wiebes (22e) en Pascal Eenkhoorn (28e) waren de hoogst geklasseerde landgenoten in beide wedstrijden. Toch klonk het Wilhelmus vandaag in Bergen: de Nederlandse junior-vrouwen werden gehuldigd als winnaressen van de UCI Nations Cup.

Misschien had er voor Marit nog iets meer in gezeten, maar de teamspirit is zo groot in deze ploeg dat ze besloot te wachten op Lorena Wiebes, die vlak achter haar ook de eersten had moeten laten gaan. Ze heeft zich opgeofferd voor haar teamgenote, maar uiteindelijk bracht hen dat niet het gewenste effect. “We hebben dit jaar over de hele breedte wel heel sterk gereden en mogen dan ook zeker niet ontevreden zijn over het seizoen, maar er mist een mooie afronding.”

Een bekroning voor een sterk seizoen, maar het kon voor de rensters maar deels de teleurstelling wegnemen over het wedstrijdverloop op dit WK van de junior-vrouwen. De winnares was dezelfde als in de tijdrit: de Italiaanse Elena Pirrone.  Zij reed weg uit een kopgroep van zeventien zonder Nederlandse rensters. Lorena Wiebes – eerder dit seizoen Europees kampioene – kwam uiteindelijk als 22e over de meet.

Bondscoach Loes Gunnewijk was blij met de eindwinst in de UCI Nations Cup, maar de afloop van het WK leidde niet tot minder uitgesproken tevredenheid.  “We moeten realistisch zijn. We konden vandaag niet mee toen de koers hard werd gemaakt. De rensters hebben zeker geen slecht WK gereden, maar je hoopt ze natuurlijk na zo’n mooi seizoen tot diep in de finale terug te zien.

Bron: knwu.nl

advertentie