Mannenkoor Karrespoor op Bonte Schuurfeest.

advertentie

BREEZAND – Vijfentwintig jaar na de grote hits Mooi Man en Lekker op de Trekker komt het Mannenkoor Karrespoor naar de kop van Noord Holland. Met deze “Gouwe Ouwe” is het programma rond voor het Grote Bonte Schuurfeest bij Vermaire Breezand.

Hier en daar staan nog wel wat vraagtekens, maar dat blijven weer verrassingen op de avonden zelf. De organisatie is reuze blij met het Mannenkoor; “Vorig jaar waren we er al mee bezig maar dat lukte toen net niet. Ze treden bijna niet meer op en alleen op speciale gelegenheden. Dat ze nu op de vrijdag komen is top, het past precies bij de invulling van de avond. Machtig mooi man, was de reactie dat ze hoorde hoe de invulling gaat worden en wat er nog extra bij hun optreden gaat komen!”   

Het mannenkoor ontstond in 1990 in Café de Karre in Tuk bij Steenwijk. Toen op een avond de jukebox het begaf, begonnen de stamgasten zelf te zingen. De caféhouder had als vaste uitdrukking ‘Mooi Man’. De eerste single van Mannenkoor Karrespoor kreeg die uitdrukking als naam. De grootste successen boekte Mannenkoor Karrespoor in hun beginjaren. Zo stonden ze twee keer in de top tien van de Nederlandse Top 40. Hun eerste single, Mooi Man, schopte het tot de vijfde plek op de hitlijst en stonden daarmee maar liefst twintig weken in de lijst. Lekker op de Trekker schopte het zelfs tot de derde plek van de Top 40. De grote groep mannen was niet meer weg te denken uit het straatbeeld en iedereen zong en zingt nog steeds de hits luidkeels mee. De groep bestaat nog steeds uit bijna dezelfde leden. 

Het Grote Bonte Schuurfeest heeft dit jaar lekkerlijk en figuurlijk een hoop bonte namen. Het programma is op vrijdag: Johnny & the Gangsters of Love, Oôs Joôs, Mannenkoor Karrespoor, Truus Trut en de Terlenka’s en dj Marcel Meijer. Op zaterdag treden de Snollebollekes, The Wetnecks (USA), Gerard Ekdom, Glamourama! en feest-dj Jordy.  Beide dagen zijn er nog diverse verrassingen en randactiviteiten. Voor meer info hierover kan je het best de facebookpagina van het feest volgen, hier is veel nieuws te vinden. De kaartverkoop is in volle gang!! facebook.com/bonteschuurfeest

advertentie