Man aangehouden voor neersteken hardlopers Noord-Holland

advertentie

JULIANADORP – Een 23-jarige man uit Julianadorp is gisteravond aangehouden in de ‘suv-steker’-zaak. In november en januari werden meerdere vrouwelijke fietsers en hardloopsters in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn aangevallen en gestoken door een onbekende man in een auto.

De politie laat weten dat de verdachte dankzij ‘gedegen onderzoekswerk’ kon worden opgepakt. Ook de vele tips die binnenstroomden na uitzendingen van Bureau NH en Opsporing Verzocht hebben geholpen.

Barsingerhorn

In Barsingerhorn raakte in januari een 15-jarig meisje gewond na een soortgelijke actie: ze werd door iemand in een passerende auto in haar arm gestoken met een scherp voorwerp, waardoor ze van haar fiets viel.

Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven, schrijft de politie. “Na uitgebreid onderzoek door de informatie en sporen uit de vier afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kwam de recherche echter op het spoor van de 23-jarige verdachte. Op deze manier kon ook de link tussen de vier incidenten worden gelegd.”

advertentie