Maedilon/VZV helpt SEW in slotseconden aan overwinning

advertentie

‘T VELD – Maedilon/VZV heeft in de derby tegen streekgenoot SEW in de laatste 5 seconden bij een gelijke stand 24-24 hun tegenstander aan een overwinning geholpen.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en scoorden om beurten, halverwege de eerst helft had het team van Betty Plasmeyer een kleine voorsprong opgebouwd 8-5. 

SEW bleef echter goed volgen en wist de thuisploeg door verschillende uitstekende reddingen van Amber Zomerdijk nog een kleine voorsprong vast te houden.Totdat SEW vlak voor rust de stand gelijk wist te trekken 10-10 en zelfs twee keer op een voorsprong wist te komen. Ruststand 11-12.

Meteen na rust leverde de eerste aanval een strafworp op die door Lisanne Kolken werd benut en kwam VZV door een mooie treffer van Joyce Hillen weer op voorsprong 13-12.

Het team van trainer/coach Ronald van der Kamp bleef VZV net als in de eerste helft uitstekend volgen al wist Lotte Houtenbos met drie op rij tot de stand 16-16 de stand na 7 minuten nog in evenwicht te houden.

Na ruim 5 min. zonder doelpunten kwam SEW weer op voorsprong en was het verschil na 18 minuten 3 doelpunten 18-21.
De thuisploeg gaf zich zeker nog niet gewonnen en na een geweldige redding van keepster Monique de Wit die meteen Melissa Wilmsen via een snelle break aansluitingstreffer 22-23 wist te scoren.

Toch leek het weer mis te gaan met nog 3 min. te spelen een strafworp voor SEW en een 2 minuten straf voor VZV 22-24 en leek de wedstrijd beslist in het voordeel van de gasten.

Maar net als vorige week tegen Borhave bracht Maud Kruijer met twee treffers en met nog 5 seconden te gaan de stand gelijk 24-24 wat een terechte zou betekenen zonder winnaar.

De SEW coach nam meteen een time out al leek de wedstrijd nagenoeg afgelopen en mocht SEW na die gelijkmaker opnieuw vanaf de middenstip de wedstrijd hervatten.

Met als resultaat alsnog een bizarre ontknoping, heel VZV bleef als vernageld op de cirkel staan in afwachting van het eindsignaal maar na 3 seconden scoorde Sarah Dekker alsnog de winnende treffer. Hierna volgde direct het laatst fluitsignaal van de prima leidende scheidrechters Hommen en Remmerswaal. Einstand 24-25.

Foto Patrick Hogervorst: Maud Kruijer denkt met deze pegel de gelijkmaker te hebben gescoord. Tot ontsteltenis van heel VZV bleek dat niet zo te mogen zijn.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 6, Roos de Vries 4, Maud Kruijer 4, Lisanne Kolken 3, Melissa Wilmsen 2, Joyce Hillen 2, Jane Kramer 2, Romy Zengerink 1.

advertentie