Maedilon/VZV haakt (even) af na verlies tegen Foreholte

advertentie

’T VELD – Maedilon/VZV heeft de eerste wedstrijd van 2018 in Sporthal ’t Zijveld niet kunnen winnen. Foreholte die ook met een grote aanhang bij de wedstrijd aanwezig waren wist na een niet beste maar wel enerverende en spannende wedstrijd de punten mee terug naar Voorhout te nemen.

VZV begon gelijk al bijzonder slecht aan deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd. Na 4 min. keek het team van trainer/coach Betty Plasmeyer al tegen een 4-0 achterstand aan, waarna Romy Zengerink en Linsey Perre voor VZV wisten te scoren 2-4.

Amber Zomerdijk was weer in goede vorm en door twee treffers van Jane Kramer wist Djazzmin Trabesi na 11 min. de aansluitingstreffer te maken 5-6.

Beide teams leken hun kruit verschoten te hebben maar het was weer Foreholte die het voortouw nam en na ruim 20 min. een 5-9 voorsprong wist te nemen. VZV wist zich aanvallend geen raad om door de goed sluitende verdediging van hun tegenstander te komen en anders was het hun voortreffelijk keepende sluitpost die VZV treffers wist te voorkomen.

Foreholte had vlak voor rust een 9-16 voorsprong maar Linsey Perre en Lisanne Kolken maakten de stand nog iets dragelijker 11-16. Bij de laatste aanval van Forholte nog een formidabele redding van Amber en leek VZV uit die break nog eens de 12-16 te scoren. Die break van Amber op Lisanne Kolken werd echter onderschept waarna de tegenstander uit hun break in het fluitsignaal wel wisten te scoren. Ruststand 11-17.

De eerste minuten na de pauze werd er niet gescoord zowel Amber Zomerdijk als de keepster van Foreholte wisten met sublieme reddingen tegendoelpunten te voorkomen.

Na 10 minuten in de tweede helft verzilverde Joyce Hillen een strafworp 13-18 waarna VZV kort na elkaar tegen een dubbele tijdstraf opliep en het 13-20 werd. Halverwege het tweede bedrijf scoorde Roos de Vries 14-20 maar een nederlaag kwam steeds dichterbij.

Amber Zomerdijk stopte een penalty en verrichte nog meerdere prima reddingen waaruit Lisanne Kolken twee keer uit een break wist te scoren. Ook Roos de Vries werd nog trefzeker maar VZV moest na hardwerken toch hun meerdere erkennen. Foreholte won deze belangrijke wedstrijd dan ook met 22-25 verdient.

Foto, Patrick Hogervorst: Roos de Vries met vier gave treffers topscorer.
Verslag: Theo Moras

Doelpunten: Roos de Vries 4, Lisanne Kolken 4, Joyce Hillen 3, Jane Kramer 3, Linsey Perre 2, Florance Kos 2, Maud Kruijer 1, Lotte Houtenbos 1, Romy Zengerink 1 en Djazzmin Trabelsi 1.

advertentie