Maedilon/VZV gaat een moeilijk seizoen tegemoet in de eredivisie

advertentie

’T VELD – De selectie van trainer/coach Betty Plasmeijer is danig gewijzigd, VZV kwam zelf tegen het sterke Quintus moeilijk tot scoren. Met een uitblinkende Amber Zomerdijk in het doel wist VZV in de eerste helft nog aardig stand te houden.

Halverwege het eerste bedrijf was de stand nog gelijk 3-3 door doelpunten van Florance Kos, Roos de Vries en Lisanne Kolken. In die beginfase belande de doelpogingen van VZV op de paal of lat wat Albertine Abube zelfs twee keer achter elkaar van een zeker lijken de treffer afhield.

Stopte Zomerdijk nog de eerste strafworp van de gasten, bracht een volgende strafworp Quintus in de 15e minuut op een 3-4 voorsprong. Een break van VZV werd onschadelijk gemaakt door een prima redding van de in deze wedstrijd ook goed op dreef zijnde Quintus goalie Esther de Vries waarna de tegenstander de voorsprong verder vergrote naar 3-7.

Voor het rustsignaal van de goed en onopvallend fluitende scheidsrechters Dzemidzic & van Tricht bleef VZV door doelpunten van Roos de Vries, Maud Kruijer en Lisanne Kolken uit een weergaloze aanspeelactie van Albertine Abube Quintus nog aardig volgen. Op slag van rust bracht Quintus de 6-10 ruststand nog op het scorebord.

Na de rust kwam het team van trainer/coach Rene Romein makkelijker tot scoren, en bij de eerste twee aanvallen was de achterstand in de 2e minuut 6-12 waarna Jane Kramer voor VZV snoeihard de paal raakte.

Het team van coach Plasmeyer gaf zich nog niet gewonnen Roos de Vries en Jane Kramer brachten de achterstand in de 4e minuut zelfs weer terug tot vier treffers.

Luttele seconde later was de stand alweer 8-13 waarna de ploeg uit Kwintsheul in de 10e minuut de voorsprong had vergroot tot 8-16 en Lisanne Kolken uit een strafworp tegen scoorde 9-16. Quintus kwam in de 15e minuut na rust middels een schitterend uitgevoerde vlieger zelfs op een voorsprong van 10 doelpunten waarna Djazzmin Trabelsi uit een break van Amber, en een mooi doelpunt van Jane Kramer tegen scoorden 11-19.

Bij de stand 11-20 spatte een pegel van Maud Kruijer onderkant lat uit één en werd het in de 18e minuut 11-21, weer een verschil van 10 doelpunten. De wedstrijd was duidelijk gespeeld en beslist al scoorden Jane Kramer, Florance Kos en Maud Kruijer in de 22e min. nog wel tegen voor het kansloze VZV in de laatste 10 min. waarin Monique de Wit de plaats onder de lat van Amber Zomerdijk verdienstelijk overnam.

Met enkel fantastisch reddingen kon de Wit echter niet verhinderen dat titel kandidaat Quintus uit Kwintsheul in het laatste fluitsignaal nog een ruime 14-29 overwinning wist te behalen.

Doelpunten: Jane Kramer 3, Lisanne Kolken 3, Roos de Vries 3, Florance Kos 2, Maud Kruijer 2 en Djazzmin Trabelsi 1.

De eerst volgende thuiswedstrijd is pas 25 november in Sporthal ’t Zijveld tegen Venlo aanvang 20.45 uur.

Op zondag 12 november speelt Maedilon/VZV de Europacupwedstrijd tegen Rocasa (Cran Canaria) in sporthal De Meent in Alkmaar (aanvang 15.00 uur)

De toegangskaarten voor de Europacupwedstrijd in Sporthal De Meent in Alkmaar zijn voor €10,-in de voorverkoop, deze kunnen worden verkregen bij Garage Kramer in Zijdewind, John Volkers in Waarland en Joep Hageman in ’t Veld.

Foto: Patrick Hogervorst
(door:Theo Moras)

advertentie