Maedilon/VZV Beach Handball toernooi

advertentie

(door: Theo Moras)

Het Maedilon/VZV Beach Handball toernooi wat zaterdag en zondag op de drie nieuwe Beach Handball werd gehouden als kwalificatietoernooi voor het NK is bijzonder geslaagd te noemen.

Beide dagen waren de weersomstandigheden uitstekend en de organisatie voortreffelijk verlopen. Het kwalificatietoernooi werd voor de eerste keer door Maedilon/VZV Beach op Sportpark De Kogge georganiseerd.

Uit de resultaten van meerdere toernooien kunnen teams uit het hele land zich kwalificeren om voor de strijd om Nederland Kampioen in aanmerking te komen.

Bijzonder sportief en zonder problemen werden alle wedstrijden die geleid werden door twee veldscheidsrechters en twee tijdwaarnemers die zowel de tijd als de standen verwerkten afgewerkt.

De publieke belangstelling was ook heel behoorlijk en bijzonder gezellig, vooral van de organiserende vereniging VZV die in iedere poule vertegenwoordigd waren was de belangstelling groot.

En er viel dan ook volop te genieten want VZV heeft inmiddels al een behoorlijke reputatie opgebouwd en worden er diverse speelsters voor Oranje geselecteerd.

Vooral de A en B junioren kunnen zich meten aan Beach Handball top van Nederland terwijl er ook van de Senioren enorm genoten werd.

Speelsters als Ruth Kruijer en Jane Kramer lieten diverse hoogstandjes zijn, veel doelpunten werden door meerdere speelsters uit een spectaculair “Vliegertje” gescoord.

Zaterdag eindigde de B1. junioren van VZV als eerste en B2. als derde in hun poule. De C junioren eindigde achter poule winnaar ZAP als tweede.

Zondag op de tweede dag werden de favoriete A junioren van VZV zoals verwacht eerst in poule met sterke tegenstanders.

De Senioren van Maedilon/VZV eindigde zeer verdienstelijk als vijfde van de 7 teams tellende poule die uit echte toppers bestond.

Poule uitslagen Maedilon/VZV Beach toernooi.

Zaterdag:

C junioren

1) Zap

2 ) Maedilon/VZV

3) Nieuwe Niedorp

Mvp: Tess Ammerlaan van Zap.

Fair play prijs: HV DOS

B junioren

1) Maedilon/VZV

2) ABH/VOC

3) Maedilon/VZV 2

Mvp: Amber van der Meij van ABH

Fair play prijs: Nieuwe Niedorp

Poule uitslagen Zondag:

Dames senioren.

1 ) Westside 1

2) Camelot

3) OHC’01

4) Westside 2

5) Maedilon/VZV

6) ABH

7) V&S Groningen

Fair play prijs: Westside 2

MVP: Eefke ter Sluis van Camelot

A junioren

1) Maedilon/VZV

2) OHC’01

3) ABH

4) DSS

5) Nieuwe Niedorp

Fair play prijs: Maedilon/VZV

MVP: Manon Zijlmans van OHC’01

advertentie